یک کارشناس تغذیه و رژیم درمانی؛
مریم شیرمستی درباره خواص ماهی گفت: ماهی حاوی اسید چرب ضروری امگا 3 است، از این رو خاصیت ضد التهابی داشته و تضمین کننده سلامت قلب و عروق است.
به گزارش یزد بانو و به نقل از زن فردا ،مریم شیرمستی معتقد است، مصرف ماهی تاثیر مهمی بر سلامتی افراد دارد و مصرف دوبار در هفته آن توصیه می شود. مریم شیرمستی درباره خواص ماهی گفت: ماهی حاوی اسید چرب ضروری امگا ۳ است، از این رو خاصیت ضد التهابی داشته و تضمین کننده سلامت قلب و عروق است. به گفته این کارشناس تغذیه و رژیم درمانی، ماهی همچنین حاوی روی، سلنیوم و سایر مواد معدنی مفید بوده و مقادیری از ویتامینهای گروه "ب" هم در آن یافت میشود. شیرمستی در ادامه اذعان داشت: ماهی خاصیت ضد افسردگی داشته و از این جهت مصرف آن به منظور جلوگیری از بروز افسردگیهای پس از زایمان در زنان مفید است. وی مصرف ماهی را از این جهت که در تقویت مغز و سلولهای عصبی جنین نقش موثری دارد، در زنان باردار ضروری ارزیابی کرد. این کارشناس تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه ترکیبات موجود در ماهی در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش دارد، اذعان کرد: مصرف ماهی در کاهش ابتلا به بیماریهای ویروسی و میکروبی نقش مهمی دارد. وی همچنین با بیان اینکه ماهی حاوی اسید آمینه آرژنین است، مصرف آن را در کودکان به منظور افزایش رشد آنان مفید ارزیابی کرد. شیرمستی گفت: مصرف ماهی کیلکا از این جهت که همراه با استخوان است، نقش موثری در جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان در افراد مسن دارد. وی افزود: ماهی کیلکا همچنین با تامین کلسیم نقش موثری در رشد کودکان و نوجوانان دارد. شیرمستی با بیان اینکه در مواردی که دسترسی به ماهی تازه امکان پذیر نیست مصرف کنسرو ماهی پیشنهاد می شود، اذعان داشت: مصرف کنسروهای استاندارد در این موارد توصیه می شود. وی تاکید کرد: مصرف ماهیهای کنسرو شده به علت دارا بودن مقادیر زیادی نمک در افرادی که مبتلا به فشار خون هستند، به هیچ وجه توصیه نمی شود. این کارشناس تغذیه و رژیم درمانی تاکید کرد: توصیه میشود افراد کنسروهای بدون استفاده از روغن مصرف کنند. وی سپس گفت: در مناطق کوهستانی که دسترسی کمتری به ماهی های غیر پرورشی وجود دارد، مصرف ماهیهای پرورشی مانند قزل آلا توصیه میشود. به گفته شیرمستی، تنها تفاوت ماهیان پرورشی و دریایی در میزان ید آنهاست به طوری که میزان ید موجود در ماهیان دریایی ۱۰۰ برابر بیشتر از میزان ید ماهیان پرورشی است. این کارشناس تغذیه ورژیم درمانی همچنین بخارپز و کباب کردن ماهی را بهترین شیوههای مصرف آن عنوان و توصیه کرد تا حد امکان از سرخ کردن ماهیها خودداری شود. شیرمستی در ادامه تاکید کرد: در صورت سرخ کردن ماهی توصیه می شود از حداقل میزان روغن استفاده شود، چرا که سرخ کردن ماهی در روغن سبب کاهش نسبت امگا ۳ به امگا ۶ شده و همین مسئله جنبه درمانی آن را کمتر میکند. شیرمستی سپس به همه افراد توصیه کرد حداقل دو بار در هفته و هر بار به میزان ۱۰۰ تا ۱۵۰ گرم مصرف ماهی را در برنامه غذایی خود بگنجانند. وی گفت: ماهی سالمتر ماهی است که چشمهای شفاف و براق تری داشته و خاصیت ارتجاعی آن بیشتر باشد، به این معنا که با فشار دادن گوشت ماهی جای انگشتها ظرف چند ثانیه برگردد.
ویژه زنان
-
برخی دستبهدست دشمن داده و سعی در تغییر ارزشها دارند/ پیروی از فرهنگ غرب آرامشی در پی ندارد (باز کردن در صفحه جدید)
-
هزینههای سمپوزیوم خشت خام باید شفافسازی شود (باز کردن در صفحه جدید)
-
آزادی چهار زن محکوم مالی غیر عمد در یزد (باز کردن در صفحه جدید)
-
هویت ایرانی-اسلامی از مهمترین دستاوردهای انقلاب برای زنان بود (باز کردن در صفحه جدید)
-
تولد 12هزار نوزاد در پژوهشکده بینالمللی علوم تولیدمثل یزد (باز کردن در صفحه جدید)
-
امسال بیش از 10 هزار نفر درزمینه سرطان روده بزرگ غربالگری شدند (باز کردن در صفحه جدید)
-
فعاليت 30 فضاي آبي در استان يزد/ آب 95 درصد استخرهاي استان يزد سالم است (باز کردن در صفحه جدید)
-
باید صبر کرد تا نظر قطعی در مورد شهردار منتخب اعلام شود (باز کردن در صفحه جدید)
-
عکس/ توپ طلایی در یزد (باز کردن در صفحه جدید)
-
خلأهای قانونی درمان ناباروری/انتقاد از وزارت بهداشت (باز کردن در صفحه جدید)
-
درمان ترک خوردگی لبها و پیشگیری از جوش زدن بدن (باز کردن در صفحه جدید)
-
عکس/ پخش مجدد سریال "حانیه" از شبکه تماشا (باز کردن در صفحه جدید)
-
پایی که از سر هر انگشتش هنر میبارد (باز کردن در صفحه جدید)
-
برگزاری پویش آزادی زنان جرائم غیر عمد در یزد (باز کردن در صفحه جدید)
-
آغاز زندگی مشترک زوج میبدی در کنار شهدا +تصاویر (باز کردن در صفحه جدید)
-
فمینیسم؛ دلیل فروپاشی نظام خانواده در دنیای امروز (باز کردن در صفحه جدید)
-
طی 6 ماهه اول امسال؛ صدور 38 مجوز سقطجنین در یزد/ انجام 584 سقط قانونی از سال 94 تاکنون در یزد (باز کردن در صفحه جدید)
-
تدابیری برای شب یلدا از منظر طب سنتی/ در شب یلدا نعمتهای خدا تمام نمیشود (باز کردن در صفحه جدید)
-
یزد؛ میزبان نخستین مسابقات والیبال جام باشگاههای ایران (باز کردن در صفحه جدید)
-
حضور جمعی از دانش آموزان در کتابخانه «علامه جعفری» یزد (باز کردن در صفحه جدید)
نکات خانه داری
-
توصیههای یک کارشناس تغذیه برای تأمین پروتئین مورد نیاز بدن (باز کردن در صفحه جدید)
-
غذاهایی که در فصل پاییز نباید مصرف کرد/ توصیههایی برای بهبود سرماخوردگی (باز کردن در صفحه جدید)
-
تا حالا «کلوچه قارچ و ماهی» خورده اید؟ (باز کردن در صفحه جدید)
-
کاپ کیک بدون نیاز به فر (باز کردن در صفحه جدید)
-
لزوم صرف صبحانه فیبردار توسط سالمندان (باز کردن در صفحه جدید)
-
طرز تهیه رول کدو سبز و ماست چکیده (باز کردن در صفحه جدید)
-
فلافل بخورید تا پوکی استخوان نگیرید (باز کردن در صفحه جدید)
-
نکات مهم خانه داری که همه خانمها باید بدانند (باز کردن در صفحه جدید)
-
ارتباط مصرف کافئین در بارداری و اضافه وزنِ کودک (باز کردن در صفحه جدید)
-
آموزش درست کردن سالاد ماکارونی حلزونی (باز کردن در صفحه جدید)
-
طرز تهیه سالاد مرغ بهاری (باز کردن در صفحه جدید)
-
حذف صبحانه و خطر افزایش وزن (باز کردن در صفحه جدید)
-
۳میلیون دانش آموز تحت پوشش طرح "آهن یاری"/ اختلالات ناشی از کمبود ویتامین D در زنان بیشتر است (باز کردن در صفحه جدید)
-
مصرف ترشیجات در شب باعث دفع کلسیم و پوکی استخوان میشود (باز کردن در صفحه جدید)
-
سوپ سبزیجات بهاری را امتحان کنید (باز کردن در صفحه جدید)
-
تهوع دوران بارداری و راه های تسکین آن (باز کردن در صفحه جدید)
-
غذاهای فصل بهار با نوبرانههای بهاری (باز کردن در صفحه جدید)
-
توصیههایی درباره نوشیدنی و غذا به خانمها (باز کردن در صفحه جدید)
-
مصرف سرکه براي افراد كم خون مفيد نيست (باز کردن در صفحه جدید)
-
5 گزینه غذایی گیاهی برای کاهش علائم آلرژی بهاره (باز کردن در صفحه جدید)