Skip to Content

یزدبانو/ شاه توت و گیلاس


فصل بهار میوه های رنگارنگی دارد که مهم ترین آن برای پختن مربا میوه های شاه توت و گیلاس است که بیشتر در گرمی کویر یزد آخرین ماه بهار یافت می شود.

به گزارش خبرنگار یزدبانو، پیش از این شما را با پخت مربای آلبالو و شربت آن آشنا کرده ایم که می توانید به بخش خانه داری ما مراجعه کنید.
در اینجا با توجه به قرار گرفتن در روزهای پایانی فصل بهار و فراوانی شاه توت و گیلاس در یزد شما را با روش پخت آن آشنا می کنیم.

 

*مربای شاه توت
مواد لازم:
شاه توت: یک کیلو
شکر: یک و نیم کیلو
آب لیمو: یک قاشق مربا خوری
روش پخت:
همانطور که در دستور پخت بالا مشاهده می کنید " آب" جزء مواد اولیه نیست پس مواظب باشید آب به مربا اضافه نکنید.
شاه توت را همراه با شکر به مدت یک ساعت در ظرف درب دار قرار دهید تا شاه توت آب بیندازد.
سپس روی حرارت ملایم بجوشانید و مواظب باشید سر نرود و مرتب کف آن را بگیرید.کمی که جوشید و مربا قوام آمد آبلیمو را اضافه کنید و پس از پنج دقیقه از روی حرارت بردارید.
*نکته مهم در شاه توت این است که نباید مربا را زیاد به هم بزنید و تنها کف را بدون مخلوط کردن مربا از روی مربا جمع کنید و گاهی به  صورت خیلی ملایم مربا را مخلوط کنید زیرا شاه توت به دلیل وجود تخم های درشت در میوه اگر زیاد پخته و قاطی شود؛ دستپخت شما را خراب می کند و تخم های ریز شاه توت روی آب مربا دیده می شود.

 


*مربای گیلاس:
گیلاس: یک کیلو
شکر: یک کیلو
وانیل: یک دوم قاشق چایخوری
آب لیمو: یک قاشق سوپخوری
روش پخت:
هسته و دم گیلاس شسته شده را جدا کنید و همراه شکر، چهار ساعت در ظرفی مناسب قرار دهید تا گیلاس آ بیندازد.
سپس روی حرارت بجوشانید و کف آن را بگیرید.
بعد از اینکه کف آن تمام شد وانیل را اضافه کنید و بگذارید تا قوام بیاید.
پس از قوام آمدن مربا، آبلیمو را اضافه کنید و پس از پنج دقیقه از روی حرارت بردارید.
همانطور که دیدید در پخت این مربا نیز از آب استفاده نشده بود ولی شما باید دقت کنید و بببینید که اگر آب گیلاس و شکر خیلی کم است و در پخت امکان سوختن مربا وجود دارد تنها کمی آب به آن اضافه کنید.شما وقتی به مدت چهار ساعت گیلاس ها در شکر خیسانده اید زودتر پخته می شود و نیازی به آب فراوان ندارد.
 




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


ویژه زنان ویژه زنان

نکات خانه داری نکات خانه داری