Skip to Content

رئیس اتحادیه صنف رستوران‌داران یزد:


رئیس اتحادیه صنف رستوران‌داران یزد گفت: تاکنون هیچ مجوزی تحت عنوان غذای خانگی و رستوران اینترنتی در یزد به ثبت نرسیده است.

به گزارش یزد بانو؛  امروزه بیماری‌هایی همچون دیابت، سرطان، کلسترول بالا، افزایش فشارخون، کبد چرب، چاقی، پوکی استخوان و ... شایع شده و سلامت افراد را به خطر انداخته است. تغییر سبک زندگی و نحوه تغذیه دغدغه‌های مهمی است که پزشکان در این رابطه مطرح می‌کنند.

علیرغم تبلیغات و تلاش‌هایی که در رابطه با ارتقاء سواد سلامت مردم صورت گرفته است، هنوز مردم جامعه ما به باور تغذیه سالم و فواید آن نرسیده‌اند و تا این مهم محقق نشود، نمی‌توان کاری از پیش برد.

در سال‌های اخیر شاهد کارآفرینی برخی افراد بدون ثبت و شناسنامه در تهیه و توزیع غذا هستیم. این اقدام به‌ظاهر ساده را که در بسیاری موارد بوی غذاهای خانگی می‌دهد، می‌توان منشأ بروز انواع بیماری‌ها و مسمومیت دانست.

«محمدحسین قهوه‌چی» رئیس اتحادیه صنف رستوران‌داران یزد در گفتگو با خبرنگار یزد بانو خاطرنشان کرد: متأسفانه شاهد هستیم برخی در استان یزد از طریق اینترنت و فضای مجازی غذا به فروش می‌رسانند؛ اما باید گفت تاکنون هیچ مجوزی تحت عنوان غذای خانگی و رستوران اینترنتی در یزد به ثبت نرسیده است.

وی با اشاره به اینکه اتحادیه بر عملکرد واحدهای دارای پروانه کسب نظارت می‌کند، اظهار کرد: اعضای زیر نظر اتحادیه باید از وزارت بهداشت و اداره اماکن تأییدیه‌های لازم را دریافت کنند تا مردم با اطمینان بیشتری اقدام به خرید از واحدها کنند.

قهوه‌چی با اشاره به اینکه بعضاً شاهد استقبال مردم از غذای خانگی عرضه‌شده در فضای مجازی هستیم، ادامه داد: مردم باید دغدغه سلامتی خود را داشته باشند و از خرید غذاهایی که بدون نظارت بهداشت تهیه و عرضه می‌شود خودداری کنند.

رئیس اتحادیه صنف رستوران‌داران یزد  با تأکید بر لزوم فرهنگ‌سازی درزمینهٔ مصرف غذای سالم و مطمئن اظهار کرد: در تهیه غذا رکن کار بهداشت است؛ در صورت اطلاع از مراکز غیرمجاز تهیه و عرضه غذا بازرسان ما با آن‌ها برخورد خواهند کرد.

مردم از خوردن غذاهای تهیه‌شده بدون نظارت بهداشت خودداری کنند

«حسن سلمانی» کارشناس مسئول بهداشت محیط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان یزد در گفتگو با خبرنگار یزد بانو خاطرنشان کرد: پخت غذا در زیرزمین و پارکینگ برخی خانه‌ها بدون هماهنگی و نظارت بهداشت در یزد و توزیع آن از طریق فضای مجازی به معضل تبدیل‌ شده است.

وی با بیان اینکه یکی از فعالیت‌های کارشناسان بهداشت محیط نظارت و بازرسی رستوران‌ها و مراکز تهیه غذا است، اذعان کرد: کارشناسان بهداشت محیط در ایام مختلف بر اماکن ارائه‌دهنده غذا و رستوران‌های استان یزد نظارت می‌کنند؛ اما نمی‌توان بر تهیه غذای خانگی که در مکان‌های خصوصی و دربسته تهیه می‌شود بازرسی و نظارت لازم را داشت.

سلمانی با اشاره به اینکه مصرف غذای ناسالم یکی از دلایل عمده بروز بیماری‌های مختلف در سطح جامعه است، گفت: رعایت نکردن مسائل بهداشتی در محیط تهیه غذا، بی‌توجهی افراد تهیه‌کننده غذا به این نکته مهم و همچنین تازه نبودن غذا ازجمله دلایل مهمی است که موجب بروز مشکلاتی می‌شود.

 وی در مورد تهیه غذای خانگی که در فضای مجازی به فروش می‌رسد، هشدار داد و افزود: مردم از تهیه غذا از رستوران‌ها ناشناس، مشکوک و بدون پروانه بهداشتی خودداری کنند.

کارشناس مسئول بهداشت محیط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان یزد گفت: شماره تلفن 190 به‌صورت شبانه‌روزی آمادگی پاسخگویی به شکایات مردم را دارد.

انتهای پیام/ش

 




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


ویژه زنان ویژه زنان

نکات خانه داری نکات خانه داری