آشپزی با نوبرانه های بهار و خوراکی هایی که برای بهار مناسب هستند، جالب و خاص است. بنابراین باید کمی بیشتر با سبزی ها آشتی کنیم و آنها را سر سفره های مان مهمان کنیم.
به گزارش یزدبانو، آشپزی با نوبرانه های بهار و خوراکی هایی که برای بهار مناسب هستند، جالب و خاص است. بنابراین باید کمی بیشتر با سبزی ها آشتی کنیم و آنها را سر سفره های مان مهمان کنیم. سبزی ها و نوبرانه های بهارکم نیستند. بعضی از آنها مانند چغاله بادام و گوجه سبز، دو منظوره بوده و به عنوان میوه و چاشنی غذا قابل استفاده هستند، پس به بهار و آشپزی بهارانه خوش آمدید.
خورش چغاله بادام
برای 4 نفر
مواد لازم
- گوشت خورشی: 400 گرم
پیاز: یک عدد
چغاله بادام: 300 گرم
نعناع و جعفری خرد شده: مجموعا 300 گرم
نمک، فلفل و ادویه دلخواه: به مقدار دلخواه
آب: 4 لیوان
طرز تهیه
- پیازها را با کمی ادویه و زردچوبه، بدون اضافه کردن نمک تفت بدهید.
- به این ترتیب کاملا آب گوشت کشیده می شود. بعد از این که آب گوشت کاملا کشیده شد، نعناع و جعفری خرد شده را به آن اضافه کرده و تفت بدهید تا رنگ سبزی ها تغییر کند.
- بعد از تغییر رنگ سبزی ها چغاله های پاک و شسته شده را اضافه کنید.
- کمی تفت داده و در قابلمه را به مدت 4 دقیقه بگذارید.
- سپس در قابلمه را برداشته و به آن چهار لیوان آب اضافه کنید.
- یک ساعت باید صبر کنید تا چغاله ها و گوشت کاملا بپزند.
- بعد از پختن کامل گوشت و چغاله بادام ها به خورش، نمک و آبغوره اضافه کرده و 15 دقیقه صبر کنید تا خورش طعم دار شود.
- خورش آماده است.
نکته
- می توانید به جای گوشت قرمز از هر نوع گوشت دیگری هم استفاده کنید اما روش پخت به همین شکل است.
- از همان ابتدا نباید به غذا نمک اضافه کرد چون چغاله ها سفت می شوند.
- می توانید به این خورش کمی رب هم اضافه کنید.
سیرپلو با تره
برای 4 نفر
مواد لازم
- سیر: دو گل
برنج: چهار پیمانه
تره خرد شده: دو لیوان
زعفران: یک قاشق سوپخوری
پیاز: دو عدد
گوشت گوساله خورشی: نیم کیلوگرم
نمک و فلفل: به مقدار لازم
طرز تهیه
- سیر را پاک کرده، بشویید و ریز خرد کنید.
- تره ها را پاک کرده، خیس کنید و بعد بشویید.
- آب آن که رفت، تره ها را تقریبا ریز خرد کنید.
- برنج را پاک کرده و خیس کنید.
- پیازها را پوست کنده بشویید و خرد کنید.
- گوشت را پاک کرده، بشویید و تکه کنید.
- پیاز را با گوشت و کمی نمک داخل قابلمه بریزید تا بپزد.
- برنج را با اضافه کردن کمی نمک روی شعله بگذارید تا بجوشد. آن را آبکش کنید.
- سیر را به تره خرد شده اضافه کرده و هم بزنید.
- سپس در زمان دم کردن برنج، یک لایه برنج و یک لایه مخلوط سبزی و سیر اضافه کنید.
- زعفران را سائیده و با کمی آب جوش مخلوط کنید و روی برنج بریزید.
- برنج را دم بگذارید.
- بعد از این که برنج و گوشت پخت، برنج را داخل ظرف مناسب ریخته و روی آن نیز گوشت ها را بچینید.
نکته
- می توانید برای جلوگیری از افت فشار کمی دارچین نیز در زمان دم کردن برنج به آن اضافه کنید.
- این غذا را با یک نوشیدنی با مزاج گرم مانند نوشیدنی دارچین یا زنجبیل میل کنید.
خورش گوجه سبز
برای 4 نفر
مواد لازم
- مرغ تکه شده: 500 گرم
نعنا و جعفری پاک شده: یک کیلوگرم
گوجه سبز: نیم کیلوگرم
پیاز درشت: یک عدد
روغن مایع: دو قاشق غذاخوری
نمک: به مقدار دلخواه
زعفران سائیده شده: یک قاشق غذاخوری
طرز تهیه
- پیاز را پاک کرده، بشویید و خرد کنید.
- مرغ ها را بشویید و سپس استخوان را جدا کرده و آنها را تکه کنید.
- پیاز را پوست کنده، بشویید و خرد کنید.
- سپس آن را همراه با کمی روغن داخل ماهیتابه بریزید و تفت بدهید.
- کمی که خامی آن رفت، زیر شعله را خاموش کرده و پیاز را همراه با مرغ داخل قابلمه بریزید.
- آب اضافه نکنید. فقط کمی نمک اضافه کرده و زیر شعله را کم کنید تا مرغ آب انداخته و بپزد.
- بعد از این که مرغ پخت، به آن زعفران سائیده شده را اضافه کنید.
- کمی تفت داده و بعد یک و نیم لیوان آب اضافه کنید.
- نعناع و جعفری را پاک کرده، بشویید و خرد کنید.
- آنها را با کمی روغن تفت داده و بعد از این که رنگ شان تغییر کرد، به مرغ اضافه کنید.
- زیر شعله را کم کنید تا خورش جا بیفتد.
- ده دقیقه مانده به سرو غذا، گوجه سبزها را اضافه کنید.
نکته
- این خورش را می توانید با برنج یا نان میل کنید.
- بعضی افراد برای ملس شدن طعم این خورش در صورتی که گوجه های نوبرانه خیلی ترش باشند به آن یک تا دو قاشق غذاخوری سکنجبین اضافه می کنند.
- این کار را باید در زمان اضافه کردن گوجه سبزها به غذا انجام دهید.
خورش باقلاسبز با گشنیز
برای 4 نفر
مواد لازم
- باقلا سبز تازه: 500 گرم
سینه مرغ پاک و تکه شده: 500 گرم
گشنیز پاک و خرد کرده: 250 گرم
پیاز: 2 عدد
سیر: 6 حبه
زعفران: یک قاشق سوپخوری
زردچوبه: یک قاشق غذاخوری
نمک و فلفل: به میزان لازم
روغن: به مقدار کم
طرز تهیه
- پیازها را پوست کنده، بشویید و خرد کنید.
- داخل ماهیتابه روغن بریزید و پیازها را اضافه کنید. کمی تفت بدهید تا طلایی شود.
- سینه مرغ را پاک کرده، تکه کنید و بشویید.
- آن را به پیازها اضافه کنید، تفت بدهید تا زمانی که آب سینه مرغ تمام شود.
- سیرها را پوست کنده بشویید و بکوبید.
- زردچوبه را به سیرها اضافه کرده و هم بزنید.
- زعفران را هم اضافه کنید.
- این مخلوط را به مواد داخل ماهیتابه اضافه کنید.
- نصف یک پارچ آب به ماهیتابه اضافه کرده، در ظرف را بگذارید و بگذارید با درجه کم مواد بپزند.
- سبزی را پاک کرده، بشویید و خرد کنید.
- سپس آن را با کمی روغن داخل ماهیتابه تفت دهید.
- کمی که آب داخل قابلمه کم شد، سبزی ها را اضافه کنید و تا پانزده دقیقه مانده به سرو غذا، باقلاها را اضافه کنید.
- زیر شعله را کم کنید تا خورش کاملا جا بیفتد.
نکته
- این خورش را می توانید با گوشت گوسفند تکه شده نیز بپزید.
- این خورش را با کته یا برنج میل کنید.
پیتزای مارچوبه، پیازچه و تخم مرغ
برای 6 نفر
مواد لازم
- مارچوبه: 150 گرم
پیازچه خرد شده: یک و نیم فنجان
نان پیتزای آماده: یک بسته پنج تایی
تخم مرغ: 15 عدد
پنیر پیتزا: یک بسته 200 گرمی رنده شده
قارچ خرد شده: دو فنجان
آرد سفید: دو قاشق غذاخوری
پودر آویشن: یک قاشق غذاخوری
طرز تهیه
- مارچوبه ها را پاک کرده، بشویید و بگذارید آب آن برود. مارچوبه ها را خرد کنید.
- پیازچه ها را پاک کرده، بشویید و خرد بکنید و بعد با مارچوبه های خرد شده مخلوط کنید.
- قارچ ها را پاک کرده، بشویید و بعد آنها را به شکل هلالی خرد کنید.
- آنها را هم به پیازچه و مارچوبه خرد شده اضافه کنید.
- به این مخلوط پودر آویشن اضافه کنید.
- روی نان پیتزا ابتدا کمی پنیر بریزید،
- سپس به مقدار مناسب از مخلوط مارچوبه، پیازچه و قارچ را اضافه کنید.
- روی این مواد سه عدد تخم مرغ بشکانید.
- پنیر پیتزا اضافه کنید.
- فر را داغ کرده و روی حرارت 180 درجه سانتی گراد بگذارید.
- کف سینی فر آرد بریزید.
- سپس پیتزاهای آماده شده را کف سینی گذاشته و داخل فر بگذارید.
- بعد از ده دقیقه از حرارت بالای فر به مدت 5 دقیقه به روی پیتزاها حرارت دهید تا تخم مرغ ها کاملا پخته و کبابی شوند.
- فر را خاموش کرده و غذا را سرو کنید.
لازانیای اسفناج
برای 4 نفر
مواد لازم
- اسفناج تازه: یک کیلوگرم
گوشت چرخ کرده: 400 گرم
پیاز: دو عدد
سیر: دو گل
پنیر پیتزای مکعبی: 400 گرم
لازانیا: یک بسته
پنیر پیتزای رنده شده: 100 گرم
پودر آویشن تازه: یک قاشق غذاخوری
آرد سفید: یک قاشق غذاخوری
نمک و فلفل: به میزان دلخواه
رب گوجه فرنگی: یک قاشق غذاخوری
طرز تهیه
- اسفناج ها را پاک کرده، خیس کنید و بشویید.
- آب آن که رفت، کمی اسفناج ها را خرد کنید.
- پیاز و سیر را پوست کنده، بشویید و خرد کنید.
- سپس آنها را به گوشت چرخ کرده اضافه کرده و نمک را هم اضافه کنید و این مخلوط را تفت بدهید.
- بعد از این که آب گوشت کاملا تمام شد، رب را داخل یک لیوان آب حل کرده و به گوشت اضافه کنید.
- بگذارید گوشت با رب بپزد و خوشرنگ شود.
- اسفناج، گوشت و پودر آویشن را مخلوط کنید.
- پنیرها را به شکل مربع کوچک برش زده و آنها را هم به مخلوط گوشت و اسفناج اضافه کنید.
- فلفل را اضافه کنید. لازانیاها را مانند همیشه بجوشانید و آبکش کنید.
- آرد سفید را کف ظرف پیرکس ریخته و یک لایه لازانیا روی آن بگذارید.
- از مخلوط لازانیا، گوشت و پودر آویشن روی لازانیا بریزید.
- این کار را ادامه دهید تا مخلوط گوشت و لازانیا تمام شود.
- بعد از این که مواد اصلی تمام شدند، روی آن یک پنیر پیتزای رنده شده را بریزید.
- فر را روی حرارت 180 درجه سانتی گراد گرم کنید.
- بعد از این که کاملا گرم شد، پیرکس را داخل آن قرار دهید.
- نیم ساعت بعد حرارت زیر فر را خاموش کرده و از بالا به لازانیا حرارت دهید.
نکته
- نگران آب اسفناج نباشید. آب دادن اسفناج باعث خوش طعم تر شدن لازانیا می شود.
- اگر دوست ندارید لازانیا طعم اسفناج بگیرد، پیش از اضافه کردن آن به گوشت برای مدت کمی آن را حرارت دهید تا آب اسفناج در آمده و تمام شود.
یادداشت
| |
| |
| |
| |
| |
| |
|
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|
ویژه زنان
-
مصرف ترشیجات در شب باعث دفع کلسیم و پوکی استخوان میشود (باز کردن در صفحه جدید)
-
راهکارهای درمانی اگزمای پوست/ شایع ترین اگزمای تماسی (باز کردن در صفحه جدید)
-
چه کنیم تا صورتی چاق داشته باشیم؟ (باز کردن در صفحه جدید)
-
چرا زنان فرانسوی چاق نمیشوند!؟ (باز کردن در صفحه جدید)
-
آزمایش های غربالگری سه ماهه اول بارداری را بشناسیم (باز کردن در صفحه جدید)
-
۶غذای پروتئینی سالم/افرادی که نباید در هفته بیش از سه تخممرغ مصرف کنند (باز کردن در صفحه جدید)
-
بارندگی در یزد ادامه دارد/ کشاورزان تدابیر لازم را برای مقابله با سرما بیندیشند (باز کردن در صفحه جدید)
-
آشنایی با رایج ترین انواع ریزش مو در زنان (باز کردن در صفحه جدید)
-
تهوع دوران بارداری و راه های تسکین آن (باز کردن در صفحه جدید)
-
نام های " رها " و " آوا " در بین پنج نام منتخب مردم شهرستان خاتم (باز کردن در صفحه جدید)
-
اگر فرزند نابغه میخواهید از انجام این کار غافل نباشید (باز کردن در صفحه جدید)
-
مصرف "نخود" کاهشدهنده قند خون و مانع کمخونی است (باز کردن در صفحه جدید)
-
یک «طلاق حقوقی» و ۲ «طلاق عاطفی» به ازای هر ۵ ازدواج (باز کردن در صفحه جدید)
-
افزایش طلاق در کشور نگران کننده است (باز کردن در صفحه جدید)
-
برگزاري جشنوارههای فصلي مديريت مصرف آب با محوريت خانواده در یزد (باز کردن در صفحه جدید)
-
شبکه های اجتماعی برای زنان و دختران اثرات زیانبارتری دارد! (باز کردن در صفحه جدید)
-
چگونه غذا بخوریم تا لاغر بمانیم؟ (باز کردن در صفحه جدید)
-
جزئیات کمپین حمایت از زوجهای نابارور/مشاوره تخصصی و آزمایش اسپرم رایگان (باز کردن در صفحه جدید)
-
سند ارتقاي وضعيت زنان و خانواده در استان يزد تدوین می شود (باز کردن در صفحه جدید)
-
سال 96 استان یزد با 17 درصد کاهش ازدواج روبه رو بوده است / آمار ازدواج و طلاق در استان یزد نگران کننده است (باز کردن در صفحه جدید)
نکات خانه داری
-
مصرف ترشیجات در شب باعث دفع کلسیم و پوکی استخوان میشود (باز کردن در صفحه جدید)
-
سوپ سبزیجات بهاری را امتحان کنید (باز کردن در صفحه جدید)
-
تهوع دوران بارداری و راه های تسکین آن (باز کردن در صفحه جدید)
-
غذاهای فصل بهار با نوبرانههای بهاری (باز کردن در صفحه جدید)
-
توصیههایی درباره نوشیدنی و غذا به خانمها (باز کردن در صفحه جدید)
-
مصرف سرکه براي افراد كم خون مفيد نيست (باز کردن در صفحه جدید)
-
5 گزینه غذایی گیاهی برای کاهش علائم آلرژی بهاره (باز کردن در صفحه جدید)
-
رابطه کمبود ویتامین D در بارداری و افزایش خطر اوتیسم در نوزاد (باز کردن در صفحه جدید)
-
این مواد غذایی را شب ها مصرف نکنید (باز کردن در صفحه جدید)
-
۸ راز مهم و شگفت انگیز برای زیبایی و جوانی (باز کردن در صفحه جدید)
-
هر آنچه درباره قورمه سبزی باید بدانید (باز کردن در صفحه جدید)
-
زنان باردار از مصرف آجیل شور خودداری کنند (باز کردن در صفحه جدید)
-
شیرینی قارچی، ساده ترین شیرینی خشک برای نوروز (باز کردن در صفحه جدید)
-
طرز تهیه شیرینی بهشتی برای عید (باز کردن در صفحه جدید)
-
16 دلیل برای مصرف روزانه نوشیدنی خیار (باز کردن در صفحه جدید)
-
میوهای معجزه گر که بیماریها را بدون نیاز به قرص درمان میکند! (باز کردن در صفحه جدید)
-
طرز تهیه شیرینی نعلی (شیرینی مخصوص عید نوروز) (باز کردن در صفحه جدید)
-
طرز تهیه مرنگ ؛ شیرینی پفکی مخصوص عید نوروز + نکات مهم شیرینی پزی (باز کردن در صفحه جدید)
-
عوارض شویندهها را جدی بگیرید/ کلکهای زیبایی زنانه برای نوروز 97 (باز کردن در صفحه جدید)
-
طرز تهیه نار کدو (باز کردن در صفحه جدید)