Skip to Content

یزبانو/ غذای سنتی


سرآشپز یزدبانو امروز یک غذای کاملا سنتی از خطه اصفهان را به بانوان یزدی آموزش می دهد.

به گزارش خبرنگار یزدبانو، اصفهانی ها یک غذای سنتی به نام خورشت ماست دارند که بسیار ساده و سریع آماده می شود و سرآشپز سایت که با انواع غذاهای سنتی آشناست تصمم گرفته تا طعم جدیدی را به بانوان یزدی آموز دهد.

*مواد لازم :
گوشت چرخ گردن گوسفند :  نیم کیلو
ماست :  چهار  لیوان
پیاز : یک عدد
شکر : یک لیوان
زعفران ساییده  : یک قاشق غذا خوری

*روش پخت :
1- گوشت گردن گوسفند را به همراه پاز خام می پزیم.
2- گوشت را پس از پخت نهایی از استخوان جدا می کنیم و کنار می گذاریم.
3- ماست را به گوشت اضافه می کنیم و یا در هاون می کوبیم و یا در مخلوط کن مخلو می کنیم تا یکدست شود.
4- شکر و عفران ساییده شده را ضافه می کنیم و خوب مخلوط می کنیم.
5- غذا را در ظرف مورد دلخواه می کشیم و با مغز پسته تزئین می کنیم.


*گوشت گردن گوسفند:
*گوشت قسمت گردن، دست و سينه بهتر از ران و پشت است و گوشت سمت راست بهتر از سمت چپ.


بهتر است با انوع گوشت گوسفند آشنا شویم:

شقه: نصف بدن یک گوسفند
راسته: گوشت 2 طرف ستون فقرات (گاو و گوسفند)
سردست: یک‌سوم گوشت قسمت‌های گردن، دست جلو و دنده‌ها
کف‌دست: گوشت یک تکه سینه و قلوه‌گاه
ماهیچه: گوشت لخم بدون چربی عضلات
فیله: گوشت پشت کمر و پشت جگر سفید
سیرابی: شکمبه گوسفند و گاو که سرشار از ویتامین B است.
پاچه: گوشت عضلات ساق پای حیوان است.


پختن سوپ و آش با قلم یا خورشت با گوشت استخوان‌دار این فایده را برای بدن دارد که علاوه بر رسیدن پروتئین، آهن و ویتامین مورد نیاز به بدن، مقدار زیادی کلسیم و فسفر و ویتامینD هم به بدن رسانده می‌شود؛ یعنی کلسیم  و فسفر استخوان موقع پخت وارد آب سوپ یا آش یا خورشت می‌شود.
خانم‌های خانه‌دار و کدبانو برای تهیه گوشت قیمه و قورمه از گوشت ران استفاده می‌کنند؛ از گوشت راسته و فیله، برای پخت چلوگوشت، کباب و ته‌چین استفاده می‌کنند.
از ماهیچه برای تهیه سوپ و آش (تقویتی و مریضی) و از گوشت گردن گاو و گوسفند، برای پخت آبگوشت استفاده می‌کنند و گوشت دنده و قلوه‌گاه را نیز برای چرخ‌کردن مناسب می‌دانند.

انتهای پیام/ص
 




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


ویژه زنان ویژه زنان

نکات خانه داری نکات خانه داری