Skip to Content



تخم شوید كوبیده، برای مزه دار كردن اغلب ماهی ها مناسب است

به گزارش یزدبانو ؛

شوید
گفته می‌شود كه شوید، در آرام كردن كودكانی كه زیاد گریه می‌كنند، تأثیر خوبی دارد و در یونان و روم باستان، به طور وسیعی مورد استفاده قرار می‌گرفت. همچنین در قرون وسطا فكر می‌كردند كه شوید خواص جادوئی دارد و از آن به عنوان محرك نیروی جنسی بهره می‌گرفتند. شوید - كه بومی جنوب اروپا و غرب آسیاست - به طور خودرو در اسپانیا، پرتغال و ایتالیا می‌روید. این گیاه، در مناطق گرم تر نیمكره‌ی شمالی می‌روید و در آشپزی اسكاندیناوی بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد. امروزه، این گیاه در هند و آمریكای شمالی و جنوبی، برای تهیه‌ی روغن شوید پرورش داده می‌شود. شوید، گیاهی یک ساله از خانواده‌ی جعفری است كه بلندی آن به 1/2 متر می رسد. شوید، برگ‌های پرمانند سوزنی شكل و گل های زردرنگ دارد.

شوید، رایحه‌ی شیرینی دارد و طعم آن، یادآور عطر زیره است. طعمش كمی تلخ است، ولی هرگز ناخوشایند نیست. وقتی دانه‌ی شوید می‌خرید، آن را آسیاب نكرده بخرید كه طول عمر بیش‌تری دارد و اگر دور از نور مستقیم خورشید نگهداری شود، عطرش دیرتر از بین می‌رود. تخم شوید هندی و ژاپنی، باریک تر و روشن تر از تخم شوید غربی است.

كاربرد شوید در آشپزی
تخم شوید را، می توانید در شیشه‌ی خیارشور بریزید. تخم شوید كوبیده، برای مزه دار كردن اغلب ماهی ها مناسب است. می توانید كمی تخم شوید را داخل ماست چكیده بریزید و مقداری برگ پیازچه‌ی خرد كرده نیز به آن بیفزائید و در كنار ماهی سالمون كبابی میل كنید. همچنین، می توانید از سركه‌ی شوید به عنوان سس سالاد استفاده كنید و چند برگ شوید را نیز برای تزئین، روی سالاد بچینید. همچنین اگر در منزل نان تهیه می كنید، می توانید داخل خمیرش شوید بریزید و با سوپ هویج یا سوپ گوجه فرنگی میل كنید.

كاربرد داروئی شوید
علاوه بر تأثیر شوید در آرام كردن گریه‌ی كودكان، از آن می توان برای درمان و تسكین معده درد، مشكلات گوارشی، بی‌خوابی و سكسكه استفاده كرد. یونانیان باستان، معتقد بودند كه نگه داشتن شوید در دست چپ، از حمله‌ی صرع پیشگیری می كند.

طرز تهیه ی‌ سركه ی شوید
دو قاشق سوپخوری تخم شوید را داخل یك شیشه‌ی در دار بریزید و شیشه را پر از سركه‌ی سفید كنید و در ظرف را ببندید. ظرف را، به مدت 2 تا 3 هفته در محلی تاریک و خنک قرار دهید. سپس، سركه را از صافی رد كنید و در سالادها استفاده كنید.

كرفس
كرفس امروزی، در قرن هفدهم میلادی، به دست باغداران ایتالیائی از كرفس خودرو گرفته شد. كرفس، یک گیاه علفی دوساله از خانواده‌ی هویج، جعفری و زیره است كه در سال دوم گل هائی می دهد كه حاوی تخم كرفس است. از تخم كرفس، بسیار با ملاحظه باید در غذاها استفاده كرد. زیرا عطر و رایحه‌ی آن، قوی و گاهی اوقات حتی مایل به تندی است.

كاربرد كرفس در آشپزی
می توان تخم كرفس را به خمیر نان یا بیسكویت پنیری افزود كه هر دوی این ها، همراه سوپ‌ها قابل استفاده است. می توان چند تخم كرفس را روی هویج آب پز، گوجه فرنگی كبابی یا سالادها پاشید. همچنین، تخم كرفس با غذاهای تخم مرغی و انواع ماهی، طعم خوبی به دست می‌دهد. نمک كرفس یا فلفل كرفس را، می توان با سائیدن نمک یا فلفل همراه با تخم كرفس به نسبت مناسب به دست آورد. از این طعم دهنده ها، تازه تازه استفاده كنید تا عطر و رایحه ی قویتری داشته باشند. بهتر است نمک و فلفل كرفس را، به هنگام نیاز تهیه كنید.

از روغن كرفس، برای درمان و تسكین آسم، نفخ و برونشیت، استفاده می‌شود.

یک نوشیدنی خوشمزه
با افزودن كمی تخم كرفس سائیده به یك لیوان آب گوجه فرنگی خنک، می توانید نوشیدنی گوارایی درست كنید و میل نمائید.
 

انتهای پیام/ص




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


ویژه زنان ویژه زنان

نکات خانه داری نکات خانه داری